Kalender

Over de introductiedagen

Veel mensen hebben wel eens gehoord over de IJslander, hun comfortabele tölt en aangename karakter, maar hebben dit nog niet in het echt meegemaakt. Daarom biedt Stal Foxan die mensen de kans om eens met een IJslander kennis te maken. We vertellen dan over hun geschiedenis, de gangen, de omgang, kortom: waarom en waarin ze anders zijn. U krijgt een video te zien alsook boeken en tijdschriften specifiek over de IJslander. Natuurlijk mag u die heerlijke tölt eens zelf uit proberen. Onze paarden zijn allemaal anders, zo kunt eens uitproberen welk karakter en welke IJslander (bijv. vier- of vijfganger) bij u past. Dat maakt het zoeken naar het geschikte paard straks weer (iets) makkelijker. Bel of mail voor data.

Unieke Foxan Bitservice

U wilt graag een ander bit bij uw paard proberen, maar de meeste bitten zijn duur. En wat als het paard niet reageert op dat bit of maar tijdelijk? Dan zit u met een duur bit dat alleen maar in een hoek ligt te verstoffen. Maak dan gebruik van onze Bitservice! We hebben verschillende bitten in de verhuur, bitten die u kunt gebruiken en uitproberen. De voorwaarden zijn simpel: u bestelt bij ons een bit of u maakt kenbaar wat de problemen zijn. Voor de prijs van het bit incl. verzendkosten, sturen wij het bit naar u toe. Voor een huurprijs per week (verschillend per bit) kunt u het bit gebruiken. Als u klaar bent met het bit, stuurt u het terug en krijgt u uw bedrag terug minus huurbedrag (en verzendkosten). Voor de details kunt u contact met ons opnemen. Mocht u juist zo'n stoffig bit kwijt willen, dan houden wij ons aanbevolen.

Januari

Zo 2 Demo in Emmeloord

Zo 23 Foxan - Nieuwjaarsrit

Open dag bij Stal Foxan aug. '05

Een precieze datum is nog niet bekend, maar er zal weer genoeg te zien zijn. Voor het eerst kunnen we nakomelingen laten zien van onze nieuwe hengsten Flćkingur frá Seljalandsseli, Snćfinnur frá Röđli en Dúx frá Foxan. Maar ook nakomelingen van Funi frá Fölskvi kunt u bewonderen. Snćvar frá Ytra-Skördugili is er en vele van zijn Foxan-nakomelingen. Er zijn shows en demonstraties. Iedereen mag tweedehands ruiterspullen aanbieden. U kan zelf op een IJslander rijden en de tölt uitproberen. Of onze stal bekijken, buitenbak, binenbak en longeerbak. En natuurlijk onze ovaalbaan. Er zal een verkoopshow zijn.Ook u kunt dan uw verkoopspaard presenteren (of laten presenteren) Kortom: de Open Dag wordt veelzijdig, gezellig en zeker een bezoekje waard. En nog gratis toegankelijk ook!(Programma onder voorbehoud)

IJslanders zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen niet alleen tölten, maar kunnen ook voor het wagentje of heel goed springen. Dit is onze dekhengst Snćvar samen met Ilse's Jack Russel terriër Poki.

Een splashveulen in IJsland. Hij heeft geen vlekken maar wel een grote bles en achter twee witte benen

Spakur, zoon van Flikka en Snćvar, een schat van een paard. Geboren in 2001.

Februari

Zo 13 Valentijnsrit

Zo 20  Bitten en springschoenen uitprobeercursus

Maart

Za 5 en Zo 6 cursus met Yvonne Bosman

Zo 20 Lenterit

Za 26 NVVR - rit in Rutten

April

Zo 10 April rit

Za 30 Koninginnedag (ponyritten in Emmeloord)

Mei

Ma 16 Pinkstermaandag rit

Zo 22 Volle Maansrit

Juni

Zo 5 Voelt aan als zomer - rit

Zo 26 Zomerrit

Augustus

Zo 7 Verjaardagsrit

Mocht u zelf nog ideeën hebben, dan kunt u ons altijd bellen. In overleg is veel mogelijk. Op zondag hebben we regelmatig een gezellige rit. Wilt u eens mee, kunt ons bellen of mailen.

Hlćja is de lieve en grote dochter van

Skjóđa.

Cursussen bij Stal Foxan

Regelmatig organiseren wij cursussen. Deze zijn van verschillende instructeurs en in verschillende richtingen. Er is voor iedereen wat bij! Zo organiseren we rijcursussen (met verschillende instructeurs) maar ook pretcursussen, van alles en nog wat cursussen, aan de hand cursussen, zonder of met paard cursussen, eendaagse of meerdaagse cursussen. Kortom, er zit altijd wel wat bij van uw gading. Bij het maken van de website waren er nog geen precieze data bekend. Neem contact met ons op over de data of over het onderwerp. Zelf wat organiseren kan natuurlijk ook!

Cursus met Yvonne Bosman

Yvonne Bosman is niet alleen al jaren Trainer B, zij houdt zich ook  bezig met NH, Hempfling, Barokrijden en nog veel meer. Haar cursussen zijn altijd leerzaam, rustig en voor iedereen geschikt. Door haar kalme aanpak voelen paard en ruiter zich meteen op hun gemak. Voor de ruiter of paard die graag rustig bezig is of angsten te overwinnen heeft, is dit de aangewezen cursus.

Dit is een voorlopige kalender. Neem contact met ons op over recente ritten en cursussen.

Bij alle ritten en cursussen kunt u deelnemen  met eigen paard of paard van hier!

Juli

Zo 3 McDonalds - rit!

Ćsingur (vosje met kol) en Tamin (zwart) twee knappe jonge (nu nog)hengsten. Zelfde vader (Snćvar) maar verschillende moeders. Overeenkomsten: een goed karakter en veel tölt Ćsingur is nu in de aanbieding!~

September

Za 3 Midgard wedstrijd

Zo 11 Foxan wedstrijd

Zo 18 Herfstrit

Oktober

Zo 9 Oktoberrit 

Zo 30 Wintertijd rit

November

Zo 20 Handschoenen rit

December

Zo 4 Sinterklaasrit

Di 27 Kerstrit