Onze hengsten

Snćvar frá Ytra-Skördugili

Snćvar is in IJsland geboren, in 1989. Zijn vader is de wereld-beroemde ţáttur frá Kirkjubćr, een hengst bekroond met een 1e premie voor zijn nakomelingen. Snćvar is een van de laatste directe afstammelingen! (en de enige in Nederland!) Snćvar is een vijfganger met natuurtölt. Hij is lief, aanhankelijk, werkt graag en makkelijk in de omgang. Al zijn veulens tölten van nature, zijn nieuwsgierig en goed gebouwd. Zijn eerste nakomelingen zijn inmiddels in IJsland ingereden. Commentaar van een trainer daar: "Snćvar-kinderen zijn eenvoudig in te rijden, werken goed mee en beschikken allemaal over een makkelijke tölt." Snćvar's punten voor exterieur behoren tot de hoogste van Nederland! Met o.a een 8.5 voor hals, schouder en borst, gewrichten en verhoudingen! We hebben nu 17 nakomelingen van hem van verschillende merries. Of de merries nu dravers, schweiners of natuurtölters zijn: alle nakomelingen tonen tölt en draf. Sommigen kunnen daarnaast ook telgangen. Er zijn nakomelingen van hem in onder andere IJsland, Duitsland en Nederland.                                           

Snćfinnur frá Röđli

Deze aparte verschijning is een dotje! Als veulen uit IJsland geimporteerd en hoewel in eerste instantie niet als dek-hengst bedoeld, bleek hij zo leuk op te groeien dat we hem een kans gunnen. Snćfinnur is een vijfganger, met natuurtölt. Hij is bijzonder vriendelijk in de omgang, heeft een rustige uitstraling en mooie, ruime gangen. Zijn vader is Ljósfaxi frá Röđli. Voor het fokken van IJslanders met een leuk kleurtje en veel tölt. Geschikt voor bijna alle merries! Vos wordt isabel, vosbont wordt isabel-bont, zwart wordt smokey, bruin wordt valk en nog veel meer leuke kleuren mogelijk. Door zijn tölttalent  zeer geschikt voor het fokken van paarden met kleur en veel tölt.

Flćkingur frá Seljalandsseli

Deze donkere hengst met een bles, één blauw oog en een blauw/bruin oog, is een kleinzoon van de beroemde Orri frá ţufu. (V: Kvistur frá Hvolsvelli, 1e premie) Maar niet alleen dat maakt hem bijzonder: wat hem ook zo bijzonder maakt is zijn splash-gen. Dat betekent dat hij bijzonder bont kan vererven (het zgn. witkopbont) Hij is geboren in '96 op IJsland. Daarna ging hij naar Finland waar wij hem gevonden en gekocht hebben. Hij heeft fantastische ruime gangen en is makkelijk te rijden. Wie hem kent, houdt van hem! Zijn afstamming is al ruim bewezen. Nakomelingen van Orri deden het bijv. op de Landsmót van 2002 bijzonder goed! Flćkingur "Flćki" is zeer geschikt voor het fokken van een veulen met een kleurtje en goede gangen. Kijk naar een filmpje van Flćki in tölt. En hij tölt inmiddels nog beter!

Dúx frá Foxan

Ons allereerste fokproduct en meteen zo goed geslaagd! Dúx valt op door zijn mooie lange manen, zijn uitstraling, power in alle gangen en als je hem leert kennen, zijn gouden karakter! Hij is een zoon van Salka en Hvinur frá Aldenghoor. Dúx is een vierganger. Hij is niet groot, wel goed in verhouding, maar minder geschikt voor merries met een korte rug. Dúx is zeer geschikt voor het fokken van leuke paarden met veel beweging en veel manen. Op 5 jarige leeftijd, net een paar maanden onder het zadel, is Dúx geklokt in de tölt op 20 km p/u!

Funi frá Fölskvi

We zijn er trots op: de hoogstgekeurde jonge hengst van de afgelopen hengstenkeuring heeft dit jaar bij Stal Foxan gedekt! Met een 8.08 voor exterieur is hij een goedgebouwde hengst die dat zeker ook zal vererven. Zijn vader is de beroemde Galdur frá Laugarvatni (8.41 verrichtingen) Funi toont een zwevende draf en makkelijke aanzet tot tölt. Funi's punten: Voor zijn hoofd (uitdrukkingsvol) en benen (lange benen) allebei 8.5 hals-schouder-borst (goed opgericht) verhoudingen en gewrichten 8.0 bovenlijn/kruis 7.5. Met zijn 1.43 is hij een grote, nog niet uitgegroeide, jonge hengst. Voor het fokken van grote sportpaarden. Funi valt verder op door zijn zeer vriendelijke karakter en prettige omgang.

Mocht uw merrie, ondanks de pogingen van een van onze hengsten, niet dragend zijn, dan krijgt u het jaar erop een gratis dekking (excl. weidegeld)

Flćki in onze longeerbak, lekker aan het draven. Onze hengsten lopen regelmatig lekker buiten, in wei, paddock of bak.