Onze verkoopspaarden

Wij hebben diverse paarden te koop staan, in bijna alle leeftijdsklassen. Enkele ingereden, andere in de leer en weer andere mogen nog genieten van hun jeugd. Wij proberen zoveel mogelijk paard en ruiter op elkaar af te stemmen en te begeleiden in hun kennismaking. Een paard verlaat hier niet zomaar het erf!!

Fjóla  bruine merrie '92 vijfganger. Lieve vlotte dame. Mooi gebouwd. Voor leuke ritten en cursussen

Sunneva  valkmerrie '96 vierganger, nat.tölt. Paard voor goede ruiter die een mooie tölter/fokmerrie wil

Mahoni  wildkleurschimmelruin '00 vierganger. Lieve stoere bink, wil veel aandacht en knuffels. Stevig

Skipti  schimmelruin '00 vierganger. Mooi paard met mooie bewegingen. Voor jeugdruiter met ambities

Sólbrenndur  zwarte ruin '00 vijfganger. Broer van Ingimar, het WK paard van Pim. Mooi, niet groot.

Spakur  zwarte ruin '01 vijfganger, natuurtölt. Lief stoer paard, met lange benen. Knuffel. Doe-paard

Hlćja  zwarte merrie '02 misschien vijfganger. Heel lief knuffelpaard. Elegant, groot. Lief, mooi paard.

Myrkradansmćr "Myrkra" zwarte merrie '02 vierg. nat.tölt. Stevig, groot, goed gebouwd. Niet verlegen!

Frćgur  vosbonte hengst '02, vijfganger, natuurtölt. Toekomstpaard! Wordt goede hengst (of evt. ruin)

Nćmur  zwartbont geb. schimmelbontehengst '02, natuurtölt. Grapjas, goed gebouwd. Uitstraling.

Ćsingur  hengst, leemvos, 4ganger. Lief, rustig paardje. Niet groot, wel elegant. Wordt een leuk paard.

Spjót  hengst, zwartgeboren schimmel, 4ganger, M: Olga  Verlegen jongen. Mooi, veel manen, toekomst.

Tamin  hengst, donkerbruin, 5ganger, M: Fjóla  Nieuwsgierige knuffel. Lief paard, goed gebouwd. Leuk!

Svíkja, merrie, vosgeboren schimmel, 4ganger M : Afleiđing Brutaal, grappig en lief. Vrij groot, elegant.

Veulens van 2004 div. kleuren, natuurtölters. Kom de toekomst bekijken, leuke paarden voor nu en later!

Dáleiđsla donkere vos merrie, vierganger Elegante, dappere, grappige merrie. Viđauka zwarte merrie, vierganger Zeer goed gebouwde dame. Norn Hermione vos geb. schimmel, vierganger Elegante, lieve en nieuwsgierige merrie.

In 2005 verwachten we 9 veulens, waarvan de meesten te koop zullen staan. Infomeer eens naar ze.

De ruimte is helaas te klein om in te gaan op hun afstamming, karakter, gangen en ervaring. Neem contact met ons op voor recente informatie over de paarden. Langskomen kan natuurlijk ook.

Hieronder volgt een korte beschrijving van onze rijpaarden.

Fjóla von Karenberg.

Bruine merrie. In Duitsland geboren in '92. Vijfganger. Krijgt een veulen van onze Snćfinnur (Veulen wordt valk!) Vlotte dame, goed controleer-baar. Werkt graag. Kan zowel alleen als samen gereden worden. Goede telgang. Tölt wordt op sneller tempo lateraal, maar is op rustig tempo heerlijk te rijden. Geschikt voor recreatie en wedstrijden. Een paard voor iemand die graag vlot rijdt, lange tochten wil maken en daarbij een gezellig, trouw paard zoekt.Zeer mooie merrie.

Sunneva frá Rödli

Valkmerrie. In IJsland geboren in '96. Vierganger met natuurtölt. Bescheiden paard dat tijd nodig heeft om te wennen. Maar dan ook volledig voor de ruiter aanwezig is! Heerlijke gangen, tölt als voorkeur. Heeft al diverse keren met grote groepen mee gereden, ook met mensen niet ervaren met IJslanders. Eerlijk paard, maar niet geschikt voor angstige of onervaren ruiters. Voorwaarts, goed regelbaar. Kan fantastisch lopen! Voor een goede ruiter.

Eik frá Röđli

IJslandse dame uit '94. Eik is een bijzondere, wijze, lieve en stevige wildkleurschimmel. Ze is een 4ganger, met tölt. Die biedt ze spontaan aan, maar heeft er nog geen conditie in. Eik rijdt zeer comfortabel. Een  knuffelige dame met leuk temperament die een veelzijdig en zeer fijn familiepaard kan worden.

Verliefd geworden, maar niet voldoende geld om nu het paard van uw dromen te kopen? Bij Stal Foxan is een goede en faire financiering mogelijk, met gespreide betaling. Neem contact met ons op over de voorwaarden.

Skipti is een prachtige jonge ruin (geb. 2000) Hij heeft, net als zijn grote broer Gijs, prachtige ruime bewegingen! Vanaf juli 2004 wordt hij ingereden, hij doet het heel goed. Skipti's vader Geisli frá Keldnakoti heeft een 1e premie gehaald in IJsland.

Myrkra is een leuke, goedgebouwde merrie met een makkelijke tölt en een schitterende zwevende draf. Ze kan nu al in een schitterende rentölt gaan! Haar moeder is Folda, een muisgrijze merrie.

Ćsingur en Nćmur. Ćsingur is een leemvos, lieve tölter, niet spectaculair maar gewoon een heel erg leuk paard. Nćmur is een zwartbonte grapjas. Ćsingur is uit '03, Nćmur is een jaar ouder.

Mahoni frá Foxan

Wordt ingereden sinds juli 2004. Doet het braaf, biedt spontaan tölt aan. Zoon van Eik. Stevige jongen.

Skipti frá Foxan

Wordt ingereden sinds juli 2004. Mooie makkelijke gangen, heeft een ruiter nodig die zeker is van zichzelf. Wedstrijdcapaciteiten!

Sólbrenndur frá Foxan

Brenndur wordt ingereden sinds juli 2004. Leuke gangen, werkt goed mee. Wordt los gereden.Geschikt voor jeugdwedstrijden.