Over lessen, buitenritten etc.

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Stal Foxan om kennis te maken met de IJslander of om uw kennis te vergroten! Of u nu beginner bent, ervaren, geen tölt kent of juist wel, wil leren telgangen of gewoon uw basiskennis wil vergroten, bij Stal Foxan kan het ! Lees hierover meer in de opsomming van mogelijkheden hiernaast. Meer info kunt u bij ons aanvragen per e-mail of telefoon.

LESSEN:

Beginners: een uur basiskennis en omgang met paarden, IJslanders in het speciaal.

Ervaren: ervaren in IJslanders of "gewone" paarden? Bij Stal Foxan leert u er meer bij!

Töltlessen: u krijgt les in het tölten en hoe u deze kan behouden, verbeteren en/of leren. Met uw paard of een van ons. Hier of bij u thuis.

Angstige ruiters: onze paarden zijn erop geselecteerd: u zult zien dat ook u bij deze paarden geen angst hoeft te kennen en weer ontspannen op een paard kan zitten.

Kinderen: per leeftijd afhankelijk, kan uw kind een uur of half uur les krijgen. Zelf poetsen en opzadelen en natuurlijk rijden: zo krijgt en houdt uw kind lol in het rijden.

Privélessen: regelmatig geven wij privélessen om u volledig aandacht te kunnen geven. Privélessen hoeven niet duur te zijn!

BUITENRITTEN:

In het prachtige Kuinderbos van ruim 1100 ha. en bijna 35 km ruiterpad, hoeft u zich geen moment te vervelen.

Groepsritten: tot een max. van 8 personen, altijd onder begeleiding.

Privéritten: er bestaat ook de mogelijkheid samen met Sandra een buitenrit te volgen. Met tips, veel info, gezellig kletsen en een beetje les.

Langere tochten: onze ritten duren normaal ruim een uur maar u kunt ook voor 2 uur gaan. Veel langer dan dat gaan we niet, dit om het ook voor de paarden leuk te houden.

Thema-ritten: af en toe organiseren we thema-ritten, zoals bijv. een Sinterklaasrit met echte cadeautjes! Kijk voor meer info bij kalender.

Buitenrit-arrangement: voor de mensen die nog niet eerder op een IJslander hebben gereden of nog beginner zijn, hebben we het buitenrit-arrangement gemaakt: u krijgt vooraf een half uur les met daarna een uur lekker buitenrijden. Overigens houden we ons het recht voor te weigeren u mee te nemen het bos in als dat te gevaarlijk zou kunnen gaan worden.

CURSUSSEN EN ARRANGEMENTEN:

Introductiedag:  Kennis maken met IJslanders, omgang, gebruik, zadels en natuurlijk een stukje tölten. Elke maand is er één. Kijk in onze activiteitenkalender voor de preciese data.

Cursussen: Of u nu zelf een IJslander hebt of er een van ons wilt huren… Dit zijn een paar van de mogelijkheden: töltcursus, longeer-cursus, rijcursus, omgang met IJslanders, de-alles-en-nog-wat-cursus etc. Maar ook cursussen op eigen verzoek. Ook nu: meer info bij ons of op de pagina kalender.

Demo's: Feestelijke openingen, rassendefilé of iets anders feestelijks: wij kunnen met een leuke show uw dag opvrolijken.

Weekend-arrangement: we hebben een mogelijkheid tot overnachten (max. 6 pers) U kunt het net zo duur maken als u wilt, met eigen paard of paarden lenen van ons: er is veel mogelijk. U weet het vast al: voor meer info…. Dit arrangement is natuurlijk ook in een midweek of vakantie te plannen.

Trainingen: U kunt uw paard door ons laten trainen. Inrijden, intölten, doorrijden, probleempaarden helpen,het kan allemaal.

Kinderfeestjes: Een gezellige dag met paarden met een verrassing voor de jarige. IJslandse pannenkoeken, spelletjes en natuurlijk veel met de paarden bezig.

Personeelsfeestjes: Les en een buitenrit, voor max. 8 personen. Met als afsluiting een echte IJslandse maaltijd.

Ponykamp: We organiseren elk jaar in juli en augustus gezellige ponykampen. Kleine groepen met veel begeleiding, ritten, lessen en excursies. Een leerzaam en gezellig kamp voor iedereen

We hebben een kleine binnenbak van 10 x 15. En een bijna altijd droge buitenbak van 20 x 40 mtr. Hier overigens Jesler en Viđja in de binnenbak. © foto: Karin Donk

Elk jaar geven wij op Koninginnedag "ponyritjes". De paarden zijn erg populair. Hier Sandra met Viđja. Foto: Robbert

Buitenrijden kan ook in de winter. Met Salka voorop gaan Viđja, Vinur en Fengur lekker stappen.

Voor de kleinere ruiters hebben we een speciaal kinderwestern-zadeltje. Dat geeft veel steun en houvast aan de kinderen. Voor kinderen tot ong. 10 jaar. Dit is Roos op Vinur.

Langs het IJslander-begrazingsproject in het Kuinderbos.

Tigla is een goed ingereden merrie die regelmatig ingezet wordt bij de lessen. Ook met de buitenritten is ze populair.

Januari 2005 gaven we een geslaagde demo in de manege van Emmeloord. Verkleed als Vikingen openden we de demo. Foto: Jan Frits Vegter

Zelf poetsen en opzadelen is de beste manier om het te leren. Zo kan het paard de ruiter leren kennen en de ruiter het paard. Dit is Gáta.